× HOME TICKETS LOCATIES FOTO´S OVER ONS CONTACT LINKS
☰ MenuLive Music Heino

ERIC CLAPTON, super tribute by Claptunes !  |  zaterdag 17 mei 2025

afbeelding: ERIC CLAPTON, super tribute by Claptunes !

Entree:

Voorverkoop: € 20.00
Aan de zaal: € 25.00

Aanvang:

21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur

Locatie: CultuurCentrum De Maalderij Heino

De Maalderij
Canadastraat 6
8141 AC HEINO

RECENSIE: Claptunes Live!
Deze band bestaat uit muzikanten uit de regio die vooral de muziek van Eric Clapton speelt zoals uit de naam The Claptunes wel duidelijk is. Verder natuurlijk ook van Derek & The Dominos, Cream, Blind Faith e.d. Van zo’n coverband denk je al snel dat ze er alleen zijn ter opvulling, maar dat was nu absoluut niet het geval. Ze waren verbazingwekkend goed. Goede zang en goede instrumentalisten. Gitarist Stef Woestenenk toverde heerlijk relaxte solo’s uit zijn gitaar evenals Henk Buiting op Hammond orgel. Ze werden degelijk ondersteund door bas en drums. Dat ze goed waren bleek wel uit het feit dat het tijdens hun optredens bomvol was rond hun podium en dat ze veel bijval kregen.  Het geluid van dit optreden was vol, warm en vet, precies zoals het moet zijn bij deze muziek. Complimenten Claptunes!!
Bron: Bluesmagazine.nl 

Band website  https://www.claptunes.nl/ 


Claptunes bespeelt Clapton 
Eric Clapton, één van de grootste gitaristen allertijden. Veelzijdig, roemrucht, grillig en onvoorspelbaar. Maar altijd van grote klasse en songs die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan. Claptunes brengt een tribute aan 'Mr.Slowhand', net zo veelzijdig als de man zelf.
Een muziekreis door de klassiekers van John Mayall, Cream, Blind Faith, Derek & The Dominos en het solowerk van Eric Clapton. Clapton-classics als Cocaine, White Room, Layla Sunshine Of Your Love, Forever Man en Wonderful Tonight komen uiteraard voorbij, maar evengoed zijn de live-uitvoeringen van de echte Claptonfans opgenomen in de afwisselende set. Claptunes bespeelt Clapton met dynamiek, groove, improvistaie en bovenal passie. Dat doen de mannen van Claptunes al jaren. Af en toe een klein verhaal of anekdote maakt het optreden van Claptunes een echte beleving.

Initiatiefnemer van deze Eric Clapton tribute is zanger/gitarist Stef Woestenenk. Hij verzamelde een paar ervaren muziekvrienden om hem heen, met de energie van jonge honden die hun sporen hebben verdiend in bands als Moonyard, Veldman Brothers, Tony Spinner, White Heat en diverse tributes. Sinds het eerste optreden straalt het speelplezier van het podium af en weet de band ieder publiek voor zich te winnen. Claptunes speelde op grote festivals als de Zwarte Cross, maar evengoed in gerenommeerde clubs als ?'Esprit Rotterdam, Roepaen Ottersum, The Shack Oude

Meer CLAPTUNES... op 26 februari in HEINO, bij jou in de buurt dus!