× HOME TICKETS LOCATIES FOTO´S OVER ONS CONTACT LINKS
☰ MenuLive Music Heino

THE BLUESBONES (BE) beste Vlaamse bluesband !  |  zaterdag 22 november 2025

afbeelding: THE BLUESBONES (BE) beste Vlaamse bluesband !

Entree:

Voorverkoop: € 24.50
Aan de zaal: € 29.50

Aanvang:

21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur

Locatie: Locatie NOG TE BEPALEN?

De datum staat vast en is bevestigd, locatie zijn we nog niet uit. 
Alle beoogde locaties zijn allemaal dichtbij en hebben zo hun eigen voor- en nadelen, dus we kijken het nog even aan:

  1. Cultuurcentrum Maalderij (max. 175 bezoekers) 
  2. Nicolaaskerk Heino ( max. 275 bezoekers)
  3. Dorpshuis Lierderholthuis (max. 250 bezoekers)

De beste Vlaamse bluesband opnieuw naar Heino, of wordt het Lierderholthuis?

De Belgische band The BluesBones bestaat uit vijf gepassioneerde en ervaren muzikanten, die de band oprichtten in 2011. Hun muziek varieert van bluesrock, intense bluesballads, swampy slide tot heavy rock. Hun inspiratiebronnen zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa, etcetera. Na slechts twee optredens werden ze al gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Het publiek koos hen daar meteen als beste band. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen! Daarna ging het razendsnel, ook in het buitenland! Ondertussen verovert de band in waanzinnig tempo de Europese blues-scene. Zo speelde The BluesBones onder andere Op Blues Peer, Kwadendamme Bluesfestival, Breda Jazz Festival en Ribs en Blues. De band doet optredens in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland… Een paar jaar geleden speelden deze Belgische 'bluesies' ook al in Heino en dat was een doorslaand succes. De heren zijn dan ook niet de eerste de besten, want ze hebben ook opgetreden met bekende namen als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro en Jimmy Thackery. Bovendien wonnen deze muzikanten in 2016 voor de tweede keer de Belgische Blues Challenge. 

De band heeft inmiddels ook alweer een aantal goed ontvangen albums uitgebracht. Hun meest recente album, "Unchained", uitgebracht in april 2023, heeft al een aanzienlijke impact gehad op de blueshitlijsten. Nr. 1 IBBA Blues Charts Top 40 UK 2023 en Nr. 3 Blues/Rock Charts Top 50 USA 2023En hun motto?

Ze hebben slechts één doel: “To play blues that gets to your bones!” Nou, dat gaan we vast weer merken bij Live Music Heino. 

Maar je kunt ook alvast genieten van een voorproefje: